Lieve El-CID’er

Helaas is het voor mij nu al 3 jaar geleden dat mijn Leidse tijd van start ging. Nu zit ik in het 3e jaar van mijn studie Commerciële Economie. Ik ben als 3e jaars lid toch ineens al richting het einde van mijn studententijd aan het gaan. Ik wil je er alvast voor waarschuwen dat het enorm snel zal gaan!

Als ik er nu aan terugdenk, voelt het voor mij als de dag van gisteren dat ik nog moest ontdekken hoe bijzonder mijn studententijd zou worden. 

Toen ik in jouw schoenen stond, heb ik gekozen voor L.S.V. Minerva. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heb gehad. Vanaf mijn eerste stappen op de grote trappen van Sociëteit naar het dakterras toe tot de sfeer die ik ervaarde in de Grote Zaal, het voelde meteen goed. Ik wist al snel dat dit de vereniging was, waar ik mijn Leidse tijd wilde doorbrengen.

Binnen L.S.V. Minerva is er voor elk lid genoeg te doen om optimaal van je studententijd te kunnen genieten. Wat Minerva voor mij daarnaast bijzonder maakt, is de discotheek die zich onder de Sociëteit bevindt. Wat vroeger werd gebruikt als kegelbaan, is omgetoverd tot een discotheek voor alle studenten van Nederland: Studentendiscotheek Hifi. Iedere dinsdag en donderdag komen er studenten vanuit verschillende steden en verenigingen naar de Hifi om te genieten van het goedkoopste biertje van Leiden. 

Vanuit Minerva is het op veel manieren mogelijk om je in te zetten voor de Hifi, om zo ook het nachtleven van Leiden op een bijzondere manier mee te maken.
Zo kun je in je eerste jaar Hifi-promo worden, waardoor je gedurende het jaar de Hifi promoot in andere studentensteden. Zo zal je met een grote groep jaargenoten de avond beginnen in de Hifi, waarna je met feestbussen vertrekt naar bijvoorbeeld de Lorre in Delft of de Woolloomooloo in Utrecht. Hier ontdek je niet alleen hoe het er in de andere studentendiscotheken aan toe gaat, maar laat jij hen ook kennis maken met de Hifi-sfeer!

In je eerste jaar is het ook mogelijk om te komen tappen tijdens Hifi-avonden, hiervoor krijg je niet alleen betaald, maar maak je een Hifi-avond ook van een hele andere kant mee. Je maakt deel uit van het tappersgezelschap van de Hifi, waarmee je door het jaar heen verscheidene uitjes hebt, zoals een blind-date diner, lasergamen op Sociëteit of een middagje varen. 

Tenslotte is het ook mogelijk om uiteindelijk deel uit te maken van het Hifi- bestuur, om zo een jaar lang met je groep de Hifi naar een hoger niveau te brengen. Binnen het Hifi-bestuur zijn er verschillende functies waar jij interesse in kan tonen en zo zal je in zo’n jaar niet alleen Hifi-avonden organiseren maar ook een Hifi-festival, waarbij jij de sfeer van de Hifi in het zonnetje kan zetten.

Ik heb de kans gehad om met 5 andere gemotiveerde groepsgenoten een jaar lang de Hifi te runnen. Een tijd waar ik niet alleen onwijs van heb genoten, maar ook heel veel van geleerd heb over alle aspecten die komen kijken bij het runnen van een studentendiscotheek. Ook komend jaar zal er weer nieuw Hifi-bestuur gekozen worden. Zij zullen ervoor zorgen dat iedere dinsdag en donderdag voor jou weer een onvergetelijke avond wordt.

Wil jij de Hifi-sfeer nou ook ervaren? Kom dan gezellig een keertje langs om het goedkoopste biertje van Leiden te drinken, lekker los te gaan bij de beruchte spiegels of voor een van de andere mogelijkheden die de Hifi jou te bieden heeft!

Ik hoop jullie snel te zien in de Hifi!