Hoi iedereen! Ik ben Tom Klijsen, 20 jaar oud en momenteel in het eerste jaar van mijn studie internationale Politiek.

Toen ik in augustus 2019 naar Leiden kwam was de keuze snel gemaakt: na alle goede verhalen over Minerva en een geslaagde EL CID-week schreef ik me in bij deze vereniging.

Niet alleen de vereniging trok mij naar Leiden maar ook de prachtige stad. Een historisch centrum waar je in elke straat studentenhuizen ziet, de Breestraat waar een paar minuten voorafgaand aan de borrel de hele straat volstroomt met leden van Minerva.

In deze tijd van sociale isolatie loopt mijn eerste jaar bij de vereniging anders dan ik had verwacht. Toch hoeft dit niet per se iets negatiefs te zijn! In deze tijd vind ik de ruimte om dagenlang leuke dingen te doen en met mijn huisgenoten waardoor we ook een hechtere band krijgen. We gebruiken onze creativiteit om elke dag iets anders te doen. Zo heb ik misschien wel de leukste Koningsdag ooit gevierd, gewoon thuis in de fusie (= gemeenschappelijke woonkamer) en op de binnenplaats. Daarnaast kijk ik met veel plezier terug op het eerste half jaar op de vereniging. Memorabele avonden waarop je uren aan één stuk staat te praten, lachen en drinken met je club- en huisgenoten met alle bijzondere dingen die daar op een vereniging als Minerva bij komen kijken zoals grote feesten en mooie tradities!

Daarnaast ben ik begin dit jaar gevraagd als pianist voor de Minerva Music Machine (MMM), de huisband. Ik ben al zo lang als ik me kan herinneren bezig met muziek en dit leek me de uitgelezen kans om ook in mijn studententijd muziek te maken. Naast dat we elke zondagavond repeteren, spelen we ook regelmatig op feesten op de sociëteit, andere verenigingen, gala’s, bruiloften en andere feesten. Naast de muziek en de optredens is de MMM voor mij de perfecte manier om buiten mijn club en mijn huis nog een andere groep binnen de vereniging te leren kennen!

Ik kijk uit naar het moment dat de sociëteit weer opengaat, de dassen geknoopt worden en de biertaps weer open gaan. Na maanden van isolement komt alle opgebouwde energie er weer uit en zal de aankomende lichting ’20 niet weten wat hun overkomt. Tot die tijd: Maak er het mooiste van en geniet van je huis, de tijd en de stad!