Word Lid!

Inschrijven

De inschrijvingen voor Minerva vinden dit jaar zowel online als fysiek plaats. Allereerst schrijf je je online in. Deze inschrijvingen gaan op woensdag 5 augustus om 12:00 uur open, de link hiervoor staat dan op deze website.

Omdat dit jaar de organisatie van de KMT flink wat meer logistieke uitdagingen aan ons stelt, stellen we het enorm op prijs als je je vroeg inschrijft als je al zeker weet dat je lid wil worden van Minerva (voor 8 augustus). Voor wie dat nog niet zeker weet, zijn de inschrijvingen geopend tot 19 augustus om 22:00.
Let op: dit moment is vervroegd van 23:59 naar 22:00 uur!

Let op: we verwachten veel aanmeldingen dit jaar en de kans is groot dat we zullen werken met drie lotingsrondes. In de eerste ronde op 8 augustus loten we de grootste groep in, dus hoe eerder je je keuze maakt, hoe groter je kans. Meer over de exacte lotingsmomenten lees je verderop.

Je kunt je inschrijven bij Minerva als:

  • je bent ingeschreven bij een erkende hbo- of universitaire opleiding;
  • je op 4 september 2020 minimaal 18 en maximaal 25 jaar oud bent.

Zorg dat je bij het inschrijven de volgende dingen bij de hand hebt: kopie van je legitimatiebewijs, kopie van je zorgpas, contactgegevens van je huisarts, bewijs van inschrijving bij de Universiteit of Hogeschool, €140 (op moment van inschrijving overmaken via iDeal) en je WA-verzekeringsnummer. Als je je rooster van de Universiteit of Hogeschool al hebt met het inschrijven, zorg dan dat je deze bij de hand hebt!

Na je online inschrijving moet je deze fysiek komen bevestigen. Nadat jouw online inschrijving is geaccepteerd, en je in het geval van een loting (zie verderop) bent ingeloot, ontvang je een mail met daarin de dag en tijd dat jij je inschrijving fysiek moet komen bevestigen. Dit moment vindt ergens binnen de EL CID-periode plaats (9 t/m 19 augustus). Het is niet mogelijk om te wisselen van dag of tijdstip. Na deze fysieke bevestiging is jouw inschrijving bij Minerva voltooid en krijg je meer praktische informatie over jouw Kennismakingstijd.

Ledenstop en mogelijke lotingen

Minerva hanteert een maximaal aantal van 550 nieuwe eerstejaars leden. In het geval dat er méér dan 550 studenten zich inschrijven, vinden maximaal drie lotingen plaats om de aanmeldingen te verdelen over de beschikbare plekken. Bij de eerste loting op 8 augustus om 10:00 uur loten we de meeste mensen in uit alle mensen die voor dat tijdstip hun inschrijving hebben afgerond. Bij de rondes op 17 augustus om 10:00 uur en 20 augustus om 10:00 uur zijn er minder plekken beschikbaar.

  • Als je wordt uitgeloot loot je automatisch mee in de volgende ronde. Je loot maximaal twee keer mee.
  • Er zijn geen factoren die je lotingskans vergroten.
  • De snelheid waarmee je je inschrijfformulier afrondt heeft geen invloed op je lotingskans.
  • Een incomplete of onjuiste inschrijving wordt ongeldig verklaard, dus neem de tijd om het hele formulier te doorlopen en alles goed in te vullen.
  • De loting vindt plaats onder toeziend oog van een notaris.
  • Bij je inschrijving ontvang je meer informatie over wanneer je hoort of je bent ingeloot. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ergens op de dag van de lotingsronde zijn.
  • Als je helaas ook de tweede keer wordt uitgeloot, krijg je natuurlijk je inschrijfgeld terug.

Kennismakingstijd 2020

Om lid te worden van Minerva dien je de Kennismakingstijd (KMT) te doorlopen. Normaal gesproken vindt deze plaats aansluitend aan de EL CID-week en deze duurt dan twee weken. De KMT is een periode waarin je in een korte tijd de oudste Studentensociëteit van Nederland leert kennen. Je maakt niet alleen kennis met de subverenigingen, subcommissies en huizen, maar ook met de leden van de Vereniging en natuurlijk vooral al je jaargenoten. Gedurende deze tijd ben je volledig met de Vereniging bezig. Je krijgt hierbij uiteraard genoeg tijd om te slapen, voedzaam te eten en bovendien is het drinken van alcohol verboden. Het doel van de KMT is dat je hierna weet hoe de Vereniging in elkaar zit, wat de mogelijkheden op de Vereniging zijn en wie je voor bepaalde zaken kunt aanspreken.

In 2020 zal de Kennismakingstijd in verband met de coronamaatregelen op een aangepaste manier plaatsvinden. Iedereen die wordt ingeloot, zal op verschillende manieren kennis leren maken met de Vereniging en Sociëteit. We werken hard aan de plannen voor een geweldige en bovenal veilige start van je lidmaatschap, hierover hoor je snel meer als je wordt ingeloot!

In contact komen met Ledenhuizen?

Download onze Minerva app om in contact te komen met ledenhuizen! Je kan laagdrempelig een appje sturen naar huizen die jou aanspreken met de vraag of je een keer langs kan komen. Check verder de Minerva Cribs, schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg onze Facebook en Instagram om meer te weten te komen over studentenhuizen.