Dylan Bertsch, 30 jaar, Advocaat, 2008-2014

Beste aankomende student,

Mijn naam is Dylan Bertsch, ik ben advocaat familierecht en het is inmiddels bijna zeven jaar geleden dat ik uit Leiden ben vertrokken. Jij hebt inmiddels de uitstekende keuze gemaakt voor Leiden als studentenstad. Nu (waarschijnlijk) nog een studentenvereniging. Minerva wellicht? 

Ik zou het wel weten. Allereerst vanwege de prachtige vriendschappen die je hier sluit. Zelf heb ik zes jaar gewoond op de Herengracht 41-43, een groot huis met 16 man.

Als je de gelegenheid hebt, zeker even langsgaan! ‘Vrienden voor het leven’ is een uitspraak die vaak met de studententijd wordt geassocieerd en dat kan ik alleen maar beamen.

Daarnaast, en dat klinkt wellicht cliché, biedt Minerva talloze mogelijkheden om je te ontplooien. Dat kan binnen het studentenhuis of de jaarclub – de eerder aangehaalde uitspraak ‘vrienden voor het leven’ gaat eveneens op voor de vrienden die ik binnen mijn jaarclub heb gemaakt – maar juist ook zeker binnen de vereniging. Van het organiseren van feestjes tot het regelen van (en deelnemen aan) sportactiviteiten; het kan allemaal en er is voor ieder wat wils. 

Na mijn studie rechten ben ik de advocatuur ingegaan. Ik ben bij GMW advocaten werkzaam binnen het familierecht. Inmiddels ben ik zes jaar aan het werk en dat is precies dezelfde duur als mijn tijd in Leiden. Zo ver ben jij (gelukkig) nog niet. Jij staat aan de vooravond van misschien wel de mooiste tijd van je leven. Een periode die hopelijk zo veel mogelijk coronavrij kan worden doorgebracht. Jullie hebben het als aankomende student al zwaar genoeg gehad!

Mijn Leidsche tijd heeft mij veel gebracht en deels gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ook om die reden kan ik Minerva van harte aanbevelen. De keuze is echter aan jou en waar je ook voor kiest, het belangrijkste is om te genieten. Studeren heeft vanzelfsprekend de prioriteit, maar het hebben van plezier staat daar vlak onder.