Hi allemaal!

Ik ben Lotte Paijmans, 22 jaar en vierdejaars student Fiscaal Recht & Rechtsgeleerdheid. Als derdejaars lid is het voor mij inmiddels al een tijdje geleden dat ik in jullie schoenen stond en de keuze maakte om lid te worden bij Minerva.

Nadat ik eerst een jaar had geroeid bij subvereniging Njord, besloot ik dat ik alles uit mijn studententijd wilde halen en in Leiden doe je dat natuurlijk het beste bij Minerva. Binnen deze vereniging vindt namelijk iedereen wel zijn plekje! Ik bouwde hier al snel hele hechte vriendschappen op door het clubvormen en ik zie mijn 15 clubgenootjes dan ook als vriendinnen voor het leven. 

Naast dat je bij Minerva talloze mooie borrelavonden kunt beleven, kun je binnen deze vereniging deel uit maken van allerlei subcommissies en gezelschappen. Zelf heb ik afgelopen jaar samen met 7 enthousiaste en gezellige groepsgenoten het grootste jaarlijkse vierdaagse feest mogen organiseren: het Sine Regno! Tijdens Sine Regno gaat het bestuur twee weken op vakantie naar een tropisch oord en mogen acht derdejaars de boel op stelten zetten. Iedere avond komen er 2000 studenten uit allerlei steden op dit grote feest af. Het hele pand wordt omgetoverd in een bepaald thema en daardoor herken je het gebouw helemaal niet meer terug! Dit jaar was het thema Chinatown en het decor bestond dan ook uit grote tempels, Chinese marktkraampjes, lotusbloemen en draken. 

Voor alle leden is het Sine Regno een van de hoogtepunten van het jaar, maar voor de eerstejaars is het extra bijzonder. Alle eerstejaars clubs krijgen namelijk een eigen bar, die ze helemaal zelf mogen ontwerpen en bouwen. Als eerstejaars ben je er dan ook tijdens Sine Regno iedere dag al om 17:26 uur om het eerste biertje van de avond te drinken en snel een pizza naar binnen te schuiven, voordat het feest weer losbarst. Hierdoor is het echt een beetje ‘hun’ feest!

Het organiseren van zo’n evenement is ontzettend leuk én leerzaam! Je werkt ongeveer drie maanden non-stop samen met je groepsgenoten om dit neer te zetten en dat zorgt ervoor dat je samen een hele hechte vriendschap opbouwt. Daarnaast maak je in deze tijd heel veel gekke en grappige dingen mee op de sociëteit. Dit was voor mij een mooie ervaring en ik raad het jou als EL CID’er dan ook aan om te ontdekken wat deze vereniging jou allemaal te bieden heeft!