Lieve EL CID’er,

Er zijn heel veel redenen om Lid te worden van een studentenvereniging. Nieuwe vrienden ontmoeten, feesten, sporten of je creatief ontwikkelen. Voor mij speelde muziek een belangrijke rol in het maken van de juiste keuze. Al mijn hele leven ben ik bezig met het maken van muziek, wat ik in mijn studententijd wilde doorzetten. Dat is ook waarom ik heel blij ben met mijn keuze voor Minerva als studentenvereniging.

Muziek speelt een grote rol binnen onze vereniging. We hebben een eigen jazzband, ViervoorhalfJazz, die nu ruim vijf jaar bestaat. Om dat te vieren hebben we in de foyer op de tent een 80’s night georganiseerd, met een hele avond muziek uit de jaren 80. Ook spelen we met deze band op feesten, gala’s, borrels maar ook bij diners en huwelijken.
Minerva heeft ook een huisband, de Minerva Music Machine. Dit is inmiddels een vaste aanwezige bij huisfeesten en grote evenementen op de tent, zoals Sine Regno. Met een groep van 10 man spelen we de nieuwste hitjes, maar ook klassiekers die iedereen kan meezingen. Met de Minerva Music Machine doen we ook elk jaar mee aan het Intercorporaal Songfestival, waar alle huisbands van corpora in Nederland aan meedoen. Volgend jaar hopen we te winnen!

Een paar keer per jaar is er een ook een muzikale maandag in de zaal. Dan zal het Leidsch Studenten Tooneel samen met de Minerva Music Machine apparatuur opstellen in de zaal en Leden de kans geven zelf een liedje te zingen of een instrument te spelen. Iedereen mag meedoen en het is erg laagdrempelig. Veel mensen zien het als een van de leukste zaalavonden van het jaar en misschien kom je wel in een van de bands als je heel muzikaal blijkt te zijn!

Binnen Minerva zijn er talloze manieren om je muzikaal te ontwikkelen. Er zijn bands waar je in kan spelen, muzikale avonden, er is een orkest en een bigband, we maken elk jaar een album met zelfgeschreven muziek en er is een musical. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze mogelijkheden, kom dan even bij ons langs in de EL CID en vraag je rondleider om meer informatie. Tot in de EL CID!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.