Lieve EL CID’er

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat ik in jouw schoenen stond. Enerzijds voelt het alsof het nog gisteren was, anderzijds alsof er al een decennium verstreken is. Zoals je vast al vaker gehoord hebt is je studententijd de mooiste tijd van je leven. Je duikt in een wereld vol nieuwe indrukken. Beginnen aan een net gekozen studie, het verlaten van je ouderlijk huis, het op zoek gaan naar een nieuw onderkomen en dan wil je misschien wel lid worden van een studentenvereniging. Elke vereniging in Leiden heeft van alles te bieden, elk op zijn eigen manier.

Minerva is een vereniging die je alle ruimte en opties biedt om alles uit je studententijd te halen. Van studiecursussen tot sporten. Van streekgezelschappen tot creatieve subverenigingen. Van het doorzetten van je huidige hobby tot iets compleet nieuws proberen. Op Minerva kan het allemaal. Als je voor het eerst binnenloopt op de Sociëteit, voel je de bijzondere sfeer direct. Deze sfeer heeft mij overgehaald Lid te worden bij de oudste vereniging van Nederland.

Mocht je deze zomer dezelfde keuze maken dan val je met je neus in de boter. Dit jaar zal anders zijn dan andere jaren. Los van de normale gang van zaken met clubs, huizen en commissies staat er aankomend jaar iets gigantisch te gebeuren. Minerva mag als oudste vereniging van Nederland aankomend jaar haar 205-jarig bestaan vieren. Ik heb de grote eer om samen met mijn zeven groepsgenoten dit 41e Lustrum te organiseren.

Het Lustrum is niet zomaar een verjaardagsfeestje van onze Sociëteit. Een jaar lang zal je worden meegesleurd in de emoties en events omtrent het Lustrum. Een jaar lang zullen er activiteiten worden georganiseerd als verschillende feesten, een Lustrumskireis naar een nog geheime locatie met alle Leden, een concert en een symposium. Als klap op de vuurpijl sluiten we het jaar af met de Lustrumweken. Twee weken, op een externe locatie, jezelf begeven in een wereld die je nooit voor mogelijk had gehouden. Elke dag een andere beleving, elke dag andere activiteiten. Van een Royal Ascot day met champagne en dandy outfits op de paardenrenbaan tot een Lustrummusical van grote omvang. Niks zal te gek zijn. Twee weken zomerzon, met de mensen onder wie jij je het liefst begeeft en dan de meest gekke ervaringen opdoen. Denk aan de verscheidene gala’s, waar jij en je date op de mooiste en gaafste locaties gaan dineren voorafgaand aan een spetterend feest. Een Autorally speciaal door ons opgezet voor zowel Leden als Reünisten. Een Stadsdag waar we heel Leiden betrekken in ons Lustrum doormiddel van een City Survival Run en een stadsfeest op ons terrein. Kortom, het 41e Lustrum staat voor herinneringen voor het leven maken en een fantastische tijd beleven. Mocht je nog niet overtuigd zijn waarom jij erbij zou moeten zijn, of als je alvast wil proeven van de sfeer in een Lustrumjaar, bekijk dan nog even de aftermovie van vorig Lustrum “Paradox, 200 jaar tijdloos” op: https://vimeo.com/115053421

Tot snel, tot in de EL CID!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.