Hoi Allemaal!

Mijn naam is Juliët Tinebra, ik ben 22 jaar oud en ik studeer Latijns-Amerikastudies. Nu staat mijn studie echter even op pauze, omdat ik dit jaar in het bestuur van Minerva zit! Zelf ben ik hier bijna vier jaar geleden lid geworden nadat ik ook al een jaar had geroeid bij roei-subvereniging Njord.

Na het inschrijven in de EL CID-week en het doorlopen van de Kennismakingstijd heb ik in korte tijd een jaarclub van 17 meiden gevormd met wie ik al snel een goede band opbouwde. Inmiddels hebben we er met z’n zeventienen al ontelbare borrelavonden, clubweekenden of zelfs clubvakanties op zitten! 

Ik heb via Minerva veel van mijn beste vrienden leren kennen en hoor vaak van oud-leden dat zij lang na hun studententijd nog steeds dagelijks contact hebben met hun jaarclub of oude huisgenoten. Ik ben er trots op dat deze vereniging al meer dan 200 jaar zo veel studenten een plek biedt waar ze zich thuis kunnen voelen in een stad die misschien wel helemaal nieuw voor ze is. 

Nu ik een jaar lang op de vereniging werk maak ik de bijzonderste dingen mee: van de organisatie van een Reünistenavond waar meer dan duizend oud-leden elkaar na jaren weer kunnen begroeten, tot een reis naar Mexico met het 11-koppige bestuur. In februari gaat het bestuur traditiegetrouw twee weken op vakantie terwijl op de Sociëteit het grootste feest van het jaar losbarst, het “Sine Regno” (“zonder bestuur”). Onder leiding van de Sine Regnocommissie is er vier dagen lang door het hele gebouw elke avond feest waarvoor alle eerstejaars jaarclubs hun eigen bar bouwen en runnen.

Mijn functie binnen het bestuur is Assessor Secundus Collegii. Dit houdt in dat ik me onder andere bezighoud met de relatie met de stad Leiden, de Universiteit en de Gemeente, maar ook met alle vormen van studiehulp vanuit Minerva en daarnaast begeleid ik de nieuwe leden tijdens hun eerste jaar. De eerste periode van je lidmaatschap kan best meeslepend zijn, omdat je in korte tijd heel veel nieuwe mensen leert kennen terwijl je ook begint aan een nieuwe studie. Daarom word je in het begin van je eerste jaar duidelijk verteld wat je te wachten staat en kun je voor al je vragen bij mij of mijn opvolger terecht. 

Ten slotte werk ik samen met de Contact Commissie aan het organiseren van de EL CID-week op Minerva en alles wat er bij het inschrijven van nieuwe leden komt kijken. Ondanks dat de EL CID er dit jaar misschien net een beetje anders uit zal zien dan normaal is de commissie keihard aan het werk om jou op allerlei manieren een zo goed mogelijk beeld van de vereniging te geven. Stel dus vooral al je vragen, niets is te gek, en ga het avontuur aan!