Lieve EL CID’er,

De eerste indruk van Leiden kan overweldigend zijn, een nieuwe stad, nieuwe mensen, een nieuwe studie en een nieuwe studentenvereniging. Drie jaar geleden stond ik op dezelfde plek als jij nu, twijfelend of ik de sprong in het diepe wel durfde te wagen. Als ik nu terug kijk op de afgelopen tijd snap ik niet dat ik ooit nog heb getwijfeld, er is immers maar een goede keuze; de Leidse Studenten Vereniging Minerva.

De afgelopen drie jaar zijn als een grote wilde achtbaan aan me voorbij gegaan, soms lijkt het een week geleden dat ik als eerstejaars enthousiast en onwetend voor het eerst de oudste Sociëteit van Nederland binnen kwam lopen. Op dat moment wist ik niet dat ik hier aan het grootste avontuur van mijn leven zou beginnen. Een avontuur wat ik nergens anders had willen beleven.

In de Conversatiezaal lasergamen, karten, bowlen en schaatsen, ik heb het allemaal voorbij zien komen. L.S.V. Minerva dompelt je onder in een wereld van gekkigheid, een wereld waarvan je van te voren alleen maar had kunnen hopen dat hij bestond. Maar L.S.V. Minerva is meer dan dat; je kan hier meedoen aan kookwedstrijden, zangcompetities, sporttoernooien en nog veel meer. Zelfs internationale darters zoals Raymond van Barneveld zijn bij ons op Sociëteit te vinden tijdens ons jaarlijkse darttoernooi. De mogelijkheden zijn werkelijk waar oneindig als je zelf met een initiatief komt. Bedenk het, en het kan hier.

Ook op andere gebieden zijn we actief; gezelligheid is immers belangrijk maar er moet ook gestudeerd worden. Zo organiseren we borrels, symposia, lezingen en tentamentrainingen voor de verschillende faculteiten die de Universiteit Leiden rijk is. Je leert bij ons het combineren van plezier hebben en studeren als geen ander.

Zelf ging ik ook langs alle verenigingen, daar kwam ik tot de conclusie dat ik mij bij maar één vereniging echt thuis voelde. Vrienden voor het leven die maak je hier, en nergens anders zal jij je zo snel op je gemak voelen als bij ons. L.S.V. Minerva heeft mijn hart gestolen, en dat gevoel wil ik graag met jou delen.

Durf deze stap te zetten en waag net zoals ik een sprong in het diepe, ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen. Maak de beste keuze van je leven en kies voor L.S.V. Minerva.

Tot volgend jaar in de Zaal!