Header widget area left
Header widget area right

Traditie

Minerva kent verschillende tradities. Vlak na de kennismakingstijd vorm je, volgens traditie, een jaarclub met 16 jongens of meisjes uit jouw jaar. Als de studie dit toelaat borrelen eerstejaars bij Minerva iedere maandag en woensdag op ‘de Tent’ (de sociëteit). De jongens doen dit volgens traditie in jasje/dasje. Een ander traditioneel feest is het Sine Regno-feest. ‘Sine Regno’ betekent ‘zonder bestuur’ en tijdens dit vier dagen durende feest, neemt de Sine Regno Commissie de taken van het bestuur over. De traditionele feesten en gebruiken op Minerva zijn niet alleen heel leuk, maar zorgen er ook voor dat je heel snel een goede band met je clubgenoten krijgt.

 

traditie

Huizencultuur

Minerva kent een hechte huizencultuur. Met de ruim 130 huizen die Minerva rijk is, bieden we de grootste kans op een studentenkamer. Naast je jaarclub is je huis een belangrijk element van je Leidse tijd. Op maandag is het huisavond op de sociëteit. Het is dan mogelijk om met je huis op de sociëteit te eten. Met huisgenoten doe je veel samen, bijna elk huis organiseert jaarlijks een huisdiner en een huisweekend. Daarnaast kunnen huisgenoten je helpen met je studie.
Na de kennismakingstijd zijn er twee vaste hospiteerrondes. Een hospiteerdag voor meisjes en een hospiteerdag voor jongens.

Studie

Als eerstejaars student kom je in een totaal nieuwe wereld terecht. Nieuwe stad, nieuwe studie, nieuw huis, nieuwe vrienden. Bovendien kan het eerste jaar bij Minerva af en toe erg druk zijn bijvoorbeeld door het vormen van een club en feestjes. Hoe dit allemaal te combineren? Toch lukt het bijna alle eerstejaars om hun BSA of Propedeuse te halen. Vanuit de vereniging word je gestimuleerd om te studeren. Er worden verschillende tentamentrainingen georganiseerd en tijdens tentamenperiodes ga je samen met je club en huisgenoten naar de Universiteitsbibliotheek om rustig te studeren. Daarnaast kun je bij Minerva alleen  actief worden in een commissie als je genoeg punten hebt gehaald. Kortom Minerva moedigt je aan om studieresultaten te behalen.

stoelen

Sport en Creativiteit

L.S.V. Minerva kent een groot aantal subverenigingen- en gezelschappen. Deze groepen bestaan uit allemaal verschillende leden, die dezelfde interesses delen. Van zweefvliegen en schermen, tot toneel en lacrosse: alles is mogelijk. Door dit grote aantal subverenigingen, kun je je studententijd helemaal invullen op je eigen manier. Zo biedt Minerva je de beste kansen om verschillende vaardigheden te ontwikkelen of om nieuwe dingen uit te proberen.

Zelfontplooiing

Je studie hoeft niet de enige bron te zijn van geestelijke ontwikkeling. Minerva bied je de kans om je tijdens je studie te verdiepen in onderwerpen die  je aanspreken. Zo kun je deelnemen aan één van de vele subcommissies, die de verengingen draaiende houden. Zij organiseren onder andere de verschillende gala’s en feesten en regelen zaken zoals een eigen Minerva Scholarship Fund en de samenwerking met diverse goede doelen. Juist door deze taken niet uit te besteden, houd je de vereniging dichtbij jezelf en bied je de Leden de mogelijkheid zichzelf te ontplooien. Op deze manier blijft Minerva een vereniging door en voor haar Leden.

commisie