Header widget area left
Header widget area right

Historie

Leiden heeft niet alleen de oudste universiteit van Nederland, maar ook de oudste ontmoetingsplaats voor studenten. Onze Sociëteit Minerva werd al in 1814 opgericht en het Leidse Studenten Corps volgde in 1839. De Leidse Studenten Vereniging Minerva (LSVM) zoals wij haar nu kennen, is ontstaan in 1972 na een fusie van het Leids Studenten Corps, dat alleen voor mannen was, met de vrouwelijke tegenhanger, de Vereniging voor Vrouwelijke Studenten te Leiden (VVSL). De Vereniging is niet alleen de oudste, maar sinds dit jaar ook weer de grootste! De Vereniging telt nu ongeveer 1800 Leden waarvan het grootste deel in een van de meer dan 130 Minervahuizen woont. Door deze huizencultuur is er altijd een sterke band geweest tussen de Leden onderling en ontstaan er vriendschappen voor het leven. Minerva biedt al bijna twee eeuwen lang enorm veel op het gebied van zelfontplooiing en ontspanning. Veel Leden komen op de Sociëteit squashen of zijn actief bij haar grootste subvereniging Njord. Daarnaast telt Minerva nog veel meer subverenigingen, waaronder een hockey-, voetbal- en rugbyvereniging.

Minerva in het nieuws

Naast het creëren van mogelijkheden voor haar leden, vindt Minerva het ook belangrijk om iets bij te dragen aan de samenleving. Lees onderstaande artikelen voor meer informatie.

Mare: Levens redden op Lesbos

Mare: Vluchtelingen op bezoek bij een Minervahuis

NRC: Het subtiele voordeel van Minerva

Het Lustrum

In de zomer van 2014 heeft L.S.V. Minerva één van de grootste studentenfeesten ooit georganiseerd. Dit ter ere van het 200-jarig bestaan van Nederlands oudste studentensociëteit. In aanloop naar dit 2 weken durend feest, is een voormalig schoolgebouw volledig verbouwd om ruimte te bieden aan de duizenden studenten die kwamen feesten. Naast de feesten op dit Lustrumterrein zijn er ook externe evenementen georganiseerd. Tot over 5 jaar! Klik hier voor de officiële aftermovie van het 40ste Lustrum der Sociëiteit Minerva.

https://vimeo.com/115053421